Zwangerschapsmassage

ZwangerschapsmassageDoor massage kom je beter in contact met jezelf en in jouw geval ook met je baby. Het creëren van rust en harmonie door aanraking laat je meer bewust zijn van het kindje dat in je groeit. Als je zelf meer ontspannen bent, voelt je baby zich ook veiliger. Massage is werkzaam op zowel lichamelijk als geestelijk niveau.  Alle lichaamsfuncties worden erdoor gestimuleerd (afweersysteem, ademhaling, zenuwen, bloedsomloop, spieren, skelet, spijsvertering en lymfevatenstelsel). Massage helpt het lichaam zichzelf te helen.
Massage is een geweldig goede manier om een vrouw op de bevalling voor te bereiden en haar te helpen zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam.

Niet alleen worden gevoelens van spanning en vermoeidheid tijdens de zwangerschap door massage verdreven, het is ook rustgevend en geruststellend. Een ontspannen moeder kan de bevalling beter aan.
Massage kan tijdens de gehele duur van de zwangerschap worden toegepast, er wordt dan o.a. in zijlig en ruglig gemasseerd.
Na de bevalling kan massage een goed hulpmiddel zijn om het lichaam weer in conditie te brengen. Afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en de elasticiteit van met name het bindweefsel herstelt sneller. Vermoeidheid verdwijnt sneller en het emotioneel onevenwicht, ontstaan door de hormonale veranderingen, zal minder ingrijpend zijn.