Yoga-Thai massage

PranaanimDeze traditionele massage is 5000 jaar geleden ontstaan in India en later overgebracht naar China en Thailand. De massage werd in de traditionele boeddhistische kloosters en tempels door monniken beoefend. Zij gaven hun kennis mondeling aan elkaar door. Ook tegenwoordig wordt deze massagevorm nog steeds door de monniken op traditionele wijze beoefend. De massage helpt het lichaam weer gezond te worden en te blijven.

Zoals in China met energiebanen wordt gewerkt, genoemd meridianen, werkt men in de Yoga-Thaimassage ook met energiebanen, genoemd SENlijnen. Men werkt met 10 senlijnen die het gehele lichaam kunnen beïnvloeden. Op deze lijnen liggen belangrijke acupressuurpunten.

Yoga-Thaimassage is een combinatie van stretching (yoga) en drukpuntmassage. Door de stretching worden als het ware de energiebanen opgerekt, waardoor de energie weer vrijelijk kan stromen. Dit wordt extra ondersteund door de bewerking van de drukpunten, die tevens blokkades kunnen opheffen en daardoor ziekten voorkomen of genezen.

Yoga-Thai massage is tevens meditatieve massage, die plaatsvindt in diepe rust, waardoor men volledig kan ontspannen en loslaten om zo weer de nodige energie op te doen. Tijdens deze massage wordt gemakkelijke kleding gedragen en de tijdsduur is 2 uur.

De opleiding tot traditioneel Yoga-Thaimasseur heb ik in Thailand zelf gevolgd. In 2001 heb ik de vervolgcursus gevolgd in Wenen, gedoceerd door Asokananda.
Hij woont en werkt al vele jaren met deze techniek in Thailand en geeft les over de hele wereld.
Deze cursus was een verdere verdieping van de methode en toegespitst op het werken met ziektebeelden, zoals migraine, rug-en nekklachten, en hoge bloeddruk. Door de diep helende werking kan het ondergaan van deze massage heel intens zijn.

Thaise Meridianen pop