Sabaaydimassage

Een nieuwe vorm van Oosterse massage met warme kruidenstempels en olie. Deze kruidenstempels zijn gevuld met geneeskrachtige kruiden.

Het is een energetische massage, waarbij zachtheid en gevoel een grote rol spelen. Allereerst worden de rug en schouders gemasseerd met de warme kruidenstempels. Deze stempels bevatten heilzame kruiden, volgens het recept van de What Po, de meest beroemde massageschool van de wereld in Thailand. Ze bevatten o.a. Camphor, Citroengras, Gember, Kaffir, Tumeric en Accacia Concuna. Ze worden speciaal gemaakt in een ziekenhuis en hebben daarom de goedkeuring van het ministerie van Gezondheid in Thailand.Na de stempelmassage volgt een ontspannende massage van rug, gezicht en voeten.

Doel

De massage geeft energie en een fit gevoel. Zij bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, en zorgt voor een betere doorbloeding. Zij werkt tevens aderwandversterkend.
De kruiden hebben een reinigend effect op de organen. Zij brengen verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Door vochtafdrijving kan de massage ook ondersteunend werken bij mensen met overgewicht. De massage houdt het lichaam in conditie en werkt dan preventief.

Opleiding:Sabaaydi Heeze, www.sabaaydi.nl

De Sabaaydimassage bestaat uit een aantal handelingen:

  • SabaaydiAllereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenstempels gemasseerd.
    Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug.
  • HoofdmassageDe laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage.

  • VoetreflexDe behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten.
Reacties van cliënten op de Sabaaydimassage:

Reactie: 's Nachts heb ik hoofdpijn gekregen en die bleef de hele zaterdag doorzeuren. Pas 's avonds was het weg. Van eventuele laxerende effecten heb ik niets gemerkt. Wat die hoofdpijn betreft; ik heb altijd, als ik een reinigingskuur doe (b.v. een vijfdaagse sapkuur), eerst een paar dagen hoofdpijn, meestal samen met een witte uitslag op de tong. Dat verdwijnt na zo'n dag of twee. Dus denk ik dat de Sabaaydi ook diep doorwerkt. Maar het is wel handig om voor een volgende keer even te kijken of er nog veel dingen de dag daarna gepland staan. Want ik voelde me niet echt fit. Dus het heeft goed gewerkt!

Reactie: Ik wil je nog laten weten hoe je behandeling heeft uitgewerkt. Ik ben er in ieder geval enorm van opgeknapt. De pijn in mijn nek en hoofd is zo goed als verdwenen. Tevens zijn mijn holtes wat open gaan staan en komt er meer lucht binnen. Ik heb even wat overactieve darmen gehad. Wel leek het er zondag op dat alles weer terug zou komen, zij het minder heftig. Omdat het allemaal toch bleef aansukkelen heb ik gisteren bij de huisarts een antibioticum kuur gehaald. Desondanks vind ik de Sabaaydi massage een aanrader voor als je verkouden bent.